Mapamond

Funeraliile prințului Philip au loc sâmbătă. Care este starea reginei Elisabeta a II-a

Cum se simte Regina Elisabeta a II-a, după moartea prințului Philip. Ducele de Edinburgh a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Prințul Andrew, al doilea fiu al cuplului regal, a spus că Regina Elisabeta „a rămas un gol imens” după moartea prințului Philip, bărbatul care i-a fost alături mai bine de șapte decenii.

Pe 20 noiembrie 2020 au sărbătorit 73 de ani de căsătorie.

„Îmi pare foarte rău pentru mama, care resimte pierderea probabil mai mult decât oricine. Regina, așa cum vă puteți aștepta, este de un stoicism incredibil. Ea descrie moartea lui (prințului Philip – n.r.) drept un miracol, în cele din urmă. Acum, meditează, așa aș descrie starea ei. Spune că a rămas un gol imens în viața ei. Dar noi, familia și ceilalți apropiați am strâns rândurile în preajma ei, să-i oferim sprijinul nostru. Știu că este un sprijin uriaș nu doar pentru ea, ci pentru noi toți, în timp ce trecem prin această schimbare uriașă”, a declarat prințul Andrew, duce de York, după o slujbă în memoria prințului Philip, la o capelă de pe domeniul Windsor, potrivit Digi24.

Ce spunea Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii despre soțul ei, prințul Philip

„El (Prinţul Philip) a fost forţa mea în toţi aceşti ani. Iar eu şi toată familia, precum multe alte ţări, îi vom fi recunoscători pentru totdeauna. Mai mult decât ar fi îndrăznit să pretindă el vreodată, mai mult decât ne putem închipui”, a dezvăluit regina într-un discurs pe care la ținut în 1997, cu ocazia aniversării nunții de aur.

Cei doi s-au cunoscut în urmă cu mai bine de 80 de ani, pe vremea când Elisabeta avea 13 ani. Philip i-a cerut mâna în vara anului 1946, dar pentru a se căsători au așteptat ca ea să împlinească vârsta de 21 de ani. Logodna a fost anunțată oficial pe 10 iulie 1947, iar ceremonia a avut loc pe 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey, iar transmisiunea înregistrată și difuzată de radio BBC a fost urmărită de 200 milioane de oameni din întreaga lume.

Philip a renunțat la titlu de Prinț al Greciei și al Danemarcei și s-a convertit la anglicanism. A adoptat numele Mountbatten, din familia maternă, și a devenit supus britanic naturalizat. Cu o zi înainte de nuntă, regele George al VI-lea i-a acordat titlul de Alteța Sa Regală, iar în dimineața nunții titlurile: Duce de Edinburgh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Ca soț al reginei, Philip și-a susținut soția în îndatoririle de suveran până în 2017, la vârsta de 96 de ani, când și-a anunțat retragerea din viața publică. Prințul Philip și regina Elisabeta au avut patru copii – Charles, Anne, Andrew și Edward – opt nepoți și 10 strănepoți.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *