Mapamond

Cât au ajuns să valoreze în prezent mașinile de cusut Singer

Mașinile de cusut Singer sunt dintre cele mai vechi, mai cunoscute și mai bune mașini de cusut din lume. Au fost inventate în America de către un inginer care purta acest acest nume. Mașinile de cusut Singer sunt ușor de folosit, având în același timp, o multitudine de opțiuni pentru orice ai nevoie.

Istoria mașinilor de cusut Singer

Mașina de cusut Singer a apărut în 1851, însă se știe că nu a fost o invenție, ci o îmbunătățire a unui model care exista pe piață. Este vorba despre o mașină de cusut inventată de către Elias Howe, care a perfecționat la rândul lui patentul lui Walter Hunt.

Cât au ajuns să valoreze în prezent mașinile de cusut Singer

Diferențele erau mici între cele două tipuri de mașini. În cazul Howe, acul mașinii de cusut se mișca de la stânga la dreapta, iar la Singer mișcarea era de du-te-vino, sus-jos.

Howe l-a dat în judecată pe Singer și instanța i-a dat câștig de cauză. Cu toate astea, modelul lui Singer era mai bun.

După ce i-a plătit despăgubiri lui Howe, Singer și-a făcut firmă și în câțiva ani, a devenit cea mai mare companie din America de Nord, din domeniul producției și comercializării mașinilor de cusut.

Cât costă astăzi o mașină de cusut Singer

Pe piața colecționarilor de mașini de cusut, un model de mașină de cusut Singer valorează undeva între 400-500 de euro.

Mașina de cusut nu este utilă numai pentru a-ți croi haine, ci este considerată și un obiect de colecție. Există oameni care colecționează mașini Singer și sunt dispuși să plătească pentru acestea. Prețul unei mașini de cusut Singer diferă de la starea în care se află aceasta (este sau nu funcțională), până la accesoriile cu care vine la pachet, unde intră până și cutia originală.

Cât au ajuns să valoreze în prezent mașinile de cusut Singer

Printre alte branduri renumite intre colectionarii de masini de cusut se numara New Home, Wheeler&Wilson, Willcox &Gibbs, Bernina, Elna, Pfaff.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.